Waarom EHBO

Waarom een opleiding EHBO volgen?
Heeft u dat gevoel van machteloosheid wel eens gehad? Het is u vast wel eens overkomen, dat u bij een ongeval betrokken raakte als toevallige passant en dat u met schaamte hebt moeten vaststellen dat u er niet de minste notie van had wat u zou u kunnen doen om te helpen? Dan heeft u waarschijnlijk tussen de toeschouwers gestaan rond een slachtoffer van een ongeluk met meewarige gezichten of druk redenerend, EN NIETS DOEN?
Gelukkig is er een oplossing. U kunt zelf leren om een helpende hand toe te steken. Tijdens de cursus van onze EHBO vereniging leert u daadwerkelijk eerste hulp te verlenen. Na de cursus vraagt u zich niet meer af wat u kunt doen, maar bent u in staat om te helpen. Wacht dus nu niet langer en schrijf u vandaag nog in voor de opleiding.

Wachten op de ambulance duurt lang!
Kunt u ook starten met eerste hulp verlenen terwijl u wacht op de ambulance? Uit onderzoek door de researchredactie van RTL Nieuws (14-7-2012) blijkt dat in Emmen ambulances in 4,2 procent van de gevallen te laat komen bij levensbedreigende situaties. Het zou niet reëel zijn om in elk dorp in Nederland een ambulance te plaatsen. Dat zou gewoon te kostbaar zijn. In stedelijke gebieden halen ambulances de norm vaak nog wel (95,5%) maar in buitengebieden niet. Daar lukt het maar bij 88,7% van de ritten.