Wedstrijdploeg

Ieder jaar organiseren de provinciale EHBO districten een districtsvaardigheidsproef waar alle verenigingen uit dat district aan deel kunnen nemen. Dat zijn wedstrijden waar de kennis en vaardigheden van de teams worden getest en waar ze punten kunnen behalen. Het team met de meest punten wint.
Dat gebeurd door middel van het naspelen van ongevalssituaties waarbij ook Lotus (gegrimeerde) slachtoffers zijn betrokken.
De winnaar van de Drentse wedstrijden mag het district op de landelijke wedstrijden vertegenwoordigen.

Ook onze vereniging heeft een wedstrijdploeg die al een aantal jaren enthousiasme deelneemt aan de districtsvaardigheidsproeven. In 2016 werd het team 2de waardoor zij ook deel mochten nemen aan de landelijke vaardigheidsproeven waar zij een 6de plek behaalde.

De wedstrijdploegleden moeten net als andere EHBO’ers zorgen dat ze competent blijven. Daarom volgen ook zij herhalingslessen. Zij doen dat in een eigen herhalingsles groep. Zij oefenen echter wat vaker dan onze andere leden. De wedstrijdploeg oefent zowel in het voor- als in het najaar en vlak voor een wedstrijd trainen ze nog wat extra. Dankzij de extra hulp van onze instructeurs en enkele Lotusslachtoffers gaan ze goed voorbereid naar de wedstrijd.

WIE MOGEN ER IN DE WEDSTRIJDPLOEG
Al onze leden mogen deel nemen aan de wedstrijdploeg. De enigste voorwaarde is dat men over een geldig EHBO diploma beschikken en dat men competent is. Het meedoen aan de wedstrijdploeg biedt een aantal voordelen:
Door het meedoen aan het wedstrijdteam krijgt men extra ervaring in het verlenen van Eerste Hulp. Daarnaast is het deelnemen aan het team erg gezellig, want het is een echte teamsport.
Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de wedstrijdploeg neem dan contact op met wedstrijdploeg@ehbo-emmen.nl