Landelijke vaardigheidsproeven 2017

Op zaterdag 28 oktober was het voor ons Wedstrijdteam de grote dag. De dag waarop het team mee ging doen met de Landelijke Vaardigheidsproeven in de sporthal van Odijk (Utrecht). 

Ons team, bestaande uit Annechien Veldman, Lysanne Kuiper en Manuel Döpp, heeft zich voor deze dag goed voorbereid.  Zij hebben in vele ongeval-scenario’s geoefend, die zijn georganiseerd door onze Instructeurs Silvia Graat en Tjeerd Hummel

Er deden 13 teams mee. Deze kwamen uit diverse provincies.  Drenthe was met twee teams goed vertegenwoordigd, t.w.  EHBO-ver. Diever en EHBO-ver. Emmen.  Tussen deze beide verenigingen is een gezonde, sportieve competitie en krachtmeting in de EHBO-kennis. Dit geeft steeds een extra leuk element in de Regionale en in de Landelijke wedstrijden.

De wedstrijd ging om 13.00 uur van start. In de sporthal waren 14 stations ingericht met diverse ongevallen, in scene gezet door Lotus. Erg leuk dat er dit jaar ook een ruim aantal kinderen ‘betrokken waren’ bij de ongevallen. Het was van belang om binnen 8 minuten de goede (volledige) Eerste Hulp te verlenen aan de slachtoffers in de stations. Dit conform de richtlijnen van de 27e druk van Het Oranje Kruis-boekje. De te verdienen punten in de Eerste Hulp zijn plaats bepalend in de einduitslag

Ons team behaalde de 9e plaats. Voor het team was dit enigszins teleurstellend, maar het resultaat is zeker niet slecht. Er zijn diverse mooie leermomenten opgehaald, waar het team weer mee aan de slag kan. Dit is dan ook één van de doelstellingen voor het meedoen aan de wedstrijden. En ja, met het meedoen gaan wij natuurlijk ook voor een beker!!!!  Een beker is dit jaar, met een 2e plaats, meegenomen door Diever. Wij hebben hun team en begeleiding van harte gefeliciteerd met dit geweldig mooi resultaat.

Zaterdag 14 oktober heeft de wedstrijdploeg weer hard geoefend voor de Landelijke wedstrijden.

Wij waren van harte welkom bij de locatie van de Dierenambulance, dat gehuisvest is aan de Looackers op “de Heemtuinen”.

Ze hebben er mooi weer bij gehad en hebben veel binnen en buiten kunnen oefenen.

Wij zijn erg dankbaar dat we van deze ruimte gebruik hebben mogen maken.

Vrijwilligers BBQ

Op zaterdag 26 augustus 2017 was het weer zover; de bbq voor de vrijwilligers van de EHBO vereniging Emmen. Net als de voorgaande jaren waren we weer bij de (sluis) en we hadden weer mooi weer.
Om 12 uur hebben we ons verzameld en we konden weer meedoen met een speurtocht en een boottocht. Ook dit jaar hebben de oud bestuursleden Geuko en Harm de speurtocht en boottocht georganiseerd. Wij willen Harm alvast weer bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie.
Na deze activiteiten werd de bbq opgestookt, eten klaar gezet en iedereen kon zelf zijn eten klaar maken. Ook dit jaar werd er weer goed gegeten en er bleef weinig over.
Om 19.00 uur was alles weer opgeruimd en de gasten gingen tevreden huiswaarts.

De dag van de EHBO

Beste EHBO’er,

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert onze vereniging samen met enkele andere EHBO verenigingen uit zuidoost Drenthe en het zuiden van Groningen voor de 1e keer DE DAG VAN DE EHBO.
Er is die middag van alles te doen. Er zijn twee lezingen: een door Ambulancezorg Groningen (die nemen zeer waarschijnlijk ook een ambulance mee) en een door een juriste van de KNV EHBO over hoe je als EHBO’er om moet gaan met social media.

Daarnaast is er een informatie markt met stands van o.a.:
EHBO verzamelaar Albert Stevens, preventie hart- en vaat falen, de epilepsie vereniging, Lotus, de Dialyse patiëntenvereniging i.s.m. met de Nierstichting, de Diabetes vereniging, Slachtofferhulp, Sanquin Bloeddonoren, de First Responder cursus en Auto te water cursus.

Verder is er nog een intubatiepop en een saturatiemeter, kan je jou bloed laten prikken; je bloeddruk laten meten en je verbandtrommel laten controleren. Tenslotte is er ook nog een gratis verloting met leuke prijzen. Kortom, een zeer informatieve dag voor iedere EHBO’er. Jij komt toch ook?

Hieronder vind je nog meer informatie over dit evenement dat je als EHBO’er niet mag missen:
De locatie waar het evenement plaats zal vinden is het Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte, Meteoor 3 in Klazienaveen. De aanvang van het evenement is om 12.00 uur en de lezingen zijn van 12.45 tot 14.00 uur en van 15.00 uur tot 16.15 uur. Je kan dus beide lezingen volgen. De informatiemarkt is doorlopend van 12.00 tot 17.15 uur.

De entree voor leden van niet deelnemende verenigingen en overige belangstellenden bedraagt € 4,00 p.p. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree. Uiteraard is voor jou als lid van een deelnemende vereniging de entree ook helemaal gratis. Bij de kassa zal wel worden gevraagd om je EHBO pasje te tonen. Staat daar je huidige vereniging i.v.m. een overstap nog niet op, vraag dan je bestuur om een verklaring van lidmaatschap. Op vertoon daarvan heb je ook gratis toegang.

Bij de entree ontvang je ook een gratis lot waarmee je mooie prijzen kan winnen.

TIP: Neem ook van thuis je verbandtrommel mee, want deze kan je gratis laten controleren en indien nodig tegen een kleine vergoeding laten aanvullen of de over datum producten vervangen.

Bij deze stand zijn ook zeer voordelige KNV uitloopartikelen zoals EHBO tassen, handdoeken etc. te koop.

Onze prachtige prijzenkast!

Onze mooie kast is in de Cluft Angelslo weer te bewonderen.
Hierin staan al onze gewonnen prijzen van de districtvaardigheidsproeven.
Kom ze bewonderen of meld je aan voor de opleiding.

EHBO-vereniging Emmen wordt eerste bij vaardigheidsproeven 2017

KNV EHBO afdeling Emmen heeft zaterdag met het wedstrijdteam meegedaan aan de jaarlijkse Drentse EHBO-Districtsvaardigheidsproeven.Dit jaar werden deze gehouden in Hoogersmilde, op camping de Reeënwissel.
Aan de vaardigheidsproeven deden 7 teams mee: Emmen, Diever, Smilde, Hollandscheveld (twee teams), Geesbrug en Zuidwolde.Middels ongeval-scenario’s hebben de wedstrijdteams hun vaardigheden in de hulpverlening kunnen laten zien.
Ons wedstrijdteam behaalde de meeste punten en werd eerste.Dit maakt dat het team ook dit jaar weer naar de Landelijke-Vaardigheidsproeven gaat, die op zaterdag 4 november 2017 in Odijk worden gehouden.

Stand KNV EHBO afd. Emmen in de Cluft 22-4-2017

Op zaterdag 22 april mocht stichting de Cluft 40 kaarsjes uitblazen. De Cluft heeft dit jubileum gevierd met alle verenigingen die een rol spelen binnen deze organisatie. De EHBO vereniging greep deze kans aan zich te promoten naar de buitenwereld.

Jolanda Calsbeek en Jan Vrijbloed hebben met onze stand demonstraties gehouden met o.a. een reanimatiepop, verbandjes en een torso die in elkaar gepuzzeld kon worden. Het was een zeer geslaagde dag.

Nieuwe poppenkind

02-12-2016: Om nog even in het EHaK nieuws te blijven…..vandaag is ons nieuwe poppenkind gearriveerd! Een heuse aanvulling op het assortiment Reanimatie poppen binnen de vereniging.

EHaK competentie les

31-10-2016: Met kanjers van zogenaamde kinder-lotussen is er weer volop geoefend tijdens de jaarlijkse EHaK competentie les door ervaren EHBO’ ers! Realistisch nagebootste momenten gingen gepaard de nodige hilariteit uiteraard met een serieuze note.